diumenge, 29 de gener de 2012

Informació Turó del Galzeran o d'en Mates del proper 5 de febrerSortida del local: 5 de febrer a les 7:30h. Cotxe fins a Tiana.

Distància: 12 km.

Horari: 3 h. 30 m. aprox.

Desnivell acumulat: 900 m (+450;-450)

Dificultat: fàcil recorregut per pistes i camins amples.


Es tracta d'una sortida matinal per fer un tomb per la Serralada de Marina. Sortirem de Tiana i pujarem pel dret fins a la carena, passant pel Santuari de la Mare de Déu de l'Alegria. Pujarem per una pista que, en algun moment, la pujada és forta. Un cop al peu de turó, farem una ruta circular per conèixer millor aquest indret. Visitarem la galeria megalítica de Can Gurri, les fonts d'en Gurri i del Llorer per, finalment, fer l'ascensió al Turó del Galzeran (484 m). Si ensopeguem un bon dia, la vista és magnífica. Al cim trobem un vèrtex geodèsic que pot presumir que fou utilitzat per al mesurament del meridià de Dunkerque a Barcelona, l'any 1.794 que serví per a determinar la longitud del metro.Organitza: Agustí Galan.

3 comentaris:

 1. Hola!

  ens podeu dir si aquesta del Turó d'en Galceran és una sortida amb nens, també?
  Merci!
  Cris Girona

  ResponElimina
 2. En principi aquesta sortida no està pensada per a nens, però els pares poden decidir en funció de la durada i el desnivell acumulat apuntat al post si els nens poden fer-ho o no (el desnivell és positiu durant la primera hora de recorregut).

  Agustí.

  ResponElimina
 3. D'acord, Agustí. Aleshores ens esperem a fer-ne una en què poguem portar en Pere.
  Moltes gràcies i passeu-ho molt bé!
  Cris

  ResponElimina