diumenge, 29 de gener de 2012

Vidrà, sense vidre i a caminar!!!

Sol i un matí excepcional d'un 22 de gener amb temperatures tropicals.
Iniciem el recorregut a Vidrà, 50 metres enllà d'on hi ha "el bar del poble" i on assenyalen les fletxes dels camins marcats a l'inici.
Caminem en baixada a les 9:00 i entre salt i salt trobem un WC natural format per troncs de faig. De faig pipi, en diuen.
Al cap de poca estona comencem la remuntada cap al Puigsacalm, seran uns 700 metres de pujada suau i per una obaga fresqueta i sense gaire humitat. En un parell d'horetes fem un esmorzaret a la solana i caminem 30 minutets més cap al cim, vorejant el precipici que deixa bracons als peus.
Des del cim s'albira al nord el Canigó, a l'est el Pedraforca i al sud .. al sud un mar de boira d'on en surt montserrat i el montseny a l'altra banda.
20120122 Caminada Vidrà

Seguint la baixada pel dret anem a buscar una pista forestal glaçada on hi fem algunes aterrades forçades, a cops de cul el guia, però que ningú el segueix. Vorejant la muntanya, trobem una cascada glaçada a una vessant i un rierol amb un petit salt d'aigua eu és el "salt del Sallent".
Desil·lusionats, seguim la recerca cap a un lloc assolellat per fer l'equador de la caminada, cap a les 13:30 en un prat al davant d'una masia descuidada.
De camí trobem el real salt del Sallent, un riu glaçat pel fred i una pixeradeta que regalima per un precipici de poc més de 140 metres. Algú sap trobar els capgrossos que es troben a la foto? n'hi ha d'haver 5!!!

Cap a les 14:30 reprenem la marxa i seguim un petit ascens de 500m fins al coll que ens durà a Ciuret i 4 km més tard al mateix lloc d'on hem sortit, si bé en una ruta feixuga i bastant "vete por culo" a causa de l'asfalt que cansa els peus. Un esperit guiri s'apodera de nosaltres.
Al final arribem a temps al local per a poder degustar el Pastís de Caminada (tipic alemany, i deliciós com sempre) a més de veure el Barça. Visca les caminades amb final PASTIS!!!!!

Al final, 8h de caminada, uns 35 km a un bon ritme i tothom il·lusionat per a poder fer una segona volta. Qui s'hi apunta???? Potser esperem un dia més fresquet, no??

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada