dimecres, 23 de gener de 2013

Informació de la sortida a Montserrat :

Bon dia a tothom :

El recorregut de la Sortida de Montserrat,surt de la població del Bruc,famosa per el seu timbaler i per el túnel.Des d'allà,prop de l'església,surt el recorregut que a trams esta marcat amb marques de petit recorregut i de colors vermell,blau i groc.
El primer tram transcorre per pista,passant per vinyes i oliveres fins que ja trenquem per agafar un sender que ens va portant cap al Refugi de Vicens Barbe situat a 900 m, l'ascens no ofereix gaire dificultat. Un cop al refugi, uns metres mes enllà,surt un recorregut que ens porta fins a un parell de colls amb unes panoràmiques espectaculars de la Serra del Cadí,de les Penyes Altes i la Tossa Plana i mes a l'esquerra del Puigmal i la Vall de Núria.(opcional)
Prosseguim per el camí que ens va portant per sota les agulles,per sota dels frares encantats,el lloro i altres agulles,en direcció al Coll del Port o el coll del Porc ( no es posen d'acord....). Val a dir que el Porc, no l'hem trobat tot i que ens va anar deixant rastres.Abans d'arribar a aquest coll( ens hi podem acostar per que hi ha molt bones vistes)trenquem a ma dreta per un corriol,marcat amb fites i marques vermelles,on hi ha algun tram amb un desnivell pronunciat però de no gaire durada. Anem fent el descens,passant per diferents baumes i molt aprop d'un torrent que a vegades ens tocara circular per el bell mig. Compte amb les baumes per que n'hi ha que s'aguanten nomes per dos troncs. Seguint aquest camí en el qual realitzem per torrent ens trobem amb un salt que hem de salvar amb uns graons que ens ajudaran a salvar aquest sal i prosseguir el camí entre vegetació fins arribar a un tram de riera que ens portarà fins a retrobar la pista que ens anirà retornant un altra cop fins al cotxe.

Observacions :

Quan vam mirar el recorregut a les parts mes altes hi feia vent fresquet , tenir en compte si fos un diumenge de vent.
Recordar el tram sense dificultat de graons que hi ha per salvar un salt en el tram de torrent.
Hi ha un punt un cop abaix de tot que es veu tot el tram realitzat, que es veuen les agulles que hem vorejat i podem contemplar el lloro que hem estat buscant durant tota l'estona.

Durada : Entre 5 i 6 hores.
Distància : Entre 12 i 15 quilometres.( en funció de si fem una variant per acostar-nos a algun coll proper.)
Altura mínima: 493 m
Altura màxima: 1,058 m
Recordar que es una sortida de tot el dia. Cal portar el dinar.

Us deixo unes quantes fotografies per anar fent boca i un enllaç per a veure la ressenya.
Fins diumenge. Sebas.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada